Raport de Activitate Q3-2023

Dragi parteneri și clienți,

Ne face plăcere să vă prezentăm principalele realizări ale trimestrului trei din anul 2023, o perioadă în care DataPark a continuat să pună accent pe inovație, securitate și pe extinderea capacității noastre. Suntem mândri să vă informăm că progresul nostru reflectă angajamentul de a vă oferi servicii de calitate superioară.

Realizări majore în Q3-2023:

 1. Performanță Remarcabilă: Suntem bucuroși să vă anunțăm că în Q3 am obținut un uptime general de 99.99%, reafirmând angajamentul nostru de a oferi servicii stabile și de încredere. Pentru transparență maximă și imparțialitate, statusul serviciilor noastre este monitorizat de o firmă externă. Puteți verifica oricând statusul serviciilor noastre accesând https://status.datapark.ro.
 2. Extinderea serviciilor VDS: Am mărit capacitatea de virtualizare pentru serviciile VDS prin adăugarea de servere noi, garantând astfel o performanță sporită și un grad mai mare de fiabilitate pentru clienții noștri.
 3. Monitorizare Avansată: Infrastructura noastră beneficiază acum de un sistem avansat de monitorizare, permițându-ne să supraveghem și să răspundem mai eficient la orice anomalie sau nevoie operativă.
 4. Securitate de ultimă generație:
  • Am implementat un sistem de alarmare modern și independent de infrastructura noastră. Acesta are capacitatea de reziliență de minim 24 de ore în cazul întreruperii energiei electrice.
  • Sistemul nostru de monitorizare video a fost, de asemenea, upgradat, garantând aceeași reziliență în cazul unor întreruperi de energie.
 5. Spatiu de Colocare: Proiectarea unui nou spațiu de colocare este în plină desfășurare. Avem încredere că până la sfârșitul anului vom putea oferi condiții optime pentru colocarea serverelor și echipamentelor de rețea.
 6. Investiții în Infrastructura Electrică: Proiectăm instalarea celui de-al doilea generator diesel pentru a asigura continuitatea serviciilor de VDS, webhosting, backup și stocare date, având ca termen ținta începutul sezonului rece.
 7. Asistență Inteligentă: Cu ajutorul tehnologiei AI, am început implementarea unui robot de asistență pentru a oferi clienților noștri informații actualizate despre statusul rețelei și pentru a simplifica procesul de deschidere a tichetelor de asistență.

În încheiere, dorim să vă mulțumim pentru încrederea pe care ne-ați acordat-o și să vă asigurăm că, la DataPark, viziunea noastră este una de creștere continuă, adaptare și dezvoltare în beneficiul clienților noștri. Așteptăm cu nerăbdare să vă prezentăm noi îmbunătățiri și inovații în trimestrele viitoare.

Cu respect și recunoștință,

Echipa DataPark

Miroslava, Iași

Găzduire web pe un VDS de la DataPark

Pe măsură ce afacerea dvs. se dezvoltă și atrage mai mulți vizitatori online, este esențial să vă asigurați că pagina dvs. web beneficiază de o infrastructură robustă și performantă. Un Virtual Dedicated Server (VDS) de la DataPark poate fi soluția ideală pentru a vă îmbunătăți performanțele site-ului și a vă sprijini creșterea. În acest articol, vom explora beneficiile gazduirii unei pagini web pe un VDS de la DataPark și de ce panoul de control CyberPanel este o opțiune excelentă pentru cei care au nevoie de o interfață web pentru serverul lor.

1. Resurse garantate și performanță îmbunătățită

Unul dintre principalele avantaje ale utilizării unui VDS de la DataPark este alocarea garantată a resurselor, cum ar fi CPU, memorie RAM și spațiu de stocare. Acest lucru înseamnă că site-ul dvs. web va beneficia de performanțe stabile și rapide, chiar și în timpul perioadelor de trafic intens. Spre deosebire de soluțiile de hosting partajat, unde resursele sunt împărțite între mai mulți clienți, un VDS vă oferă acces exclusiv la resursele alocate, permițându-vă să vă asigurați că site-ul dvs. rămâne funcțional și accesibil.

2. Scalabilitate și flexibilitate

Cu un VDS de la DataPark, puteți scala ușor resursele în funcție de nevoile dvs. Acest lucru este deosebit de util dacă site-ul dvs. experimentează creșteri rapide sau fluctuații de trafic. De asemenea, puteți adapta configurația serverului și puteți instala orice software sau aplicație necesară pentru a vă susține afacerea. Flexibilitatea oferită de un VDS vă permite să vă adaptați rapid la cerințele în schimbare ale pieței și să vă mențineți competitivitatea.

3. Securitate și izolare

Un alt beneficiu important al utilizării unui VDS de la DataPark este securitatea sporită și izolarea față de alți utilizatori. Fiecare VDS este izolat la nivel de sistem de operare, ceea ce înseamnă că problemele sau vulnerabilitățile întâlnite de alți utilizatori nu vă vor afecta serverul. DataPark oferă, de asemenea, măsuri de securitate avansate, cum ar fi protecția împotriva atacurilor DDoS și monitorizarea continuă a rețelei, pentru a vă proteja site-ul de potențialele amenințări.

4. Panoul de control CyberPanel

Pentru a vă simplifica administrarea serverului și a site-ului dvs. web, DataPark oferă panoul de control CyberPanel. CyberPanel este o interfață web intuitivă și puternică, care vă permite să gestionați ușor aspectele esențiale ale serverului dvs. VDS. Printre avantajele oferite de CyberPanel se numără:

 • Configurare rapidă și ușoară: Cu CyberPanel, puteți configura rapid și eficient serverul dvs. VDS, adăugând domenii, creând conturi de e-mail și instalând certificate SSL. Acest lucru vă economisește timp și efort, permițându-vă să vă concentrați pe dezvoltarea afacerii dvs.
 • Gestionarea eficientă a resurselor: CyberPanel vă oferă o imagine clară a utilizării resurselor serverului dvs., cum ar fi traficul, CPU, RAM și spațiul de stocare. Acest lucru vă permite să monitorizați și să optimizați performanțele site-ului dvs., asigurându-vă că rămâne rapid și fiabil.
 • Securitate îmbunătățită: CyberPanel include funcționalități de securitate avansate, cum ar fi protecția împotriva atacurilor brute-force și configurarea automată a firewall-ului. Aceste măsuri de securitate ajută la protejarea site-ului dvs. împotriva potențialelor amenințări.
 • Suport pentru multiple tehnologii: CyberPanel suportă o varietate de tehnologii web, inclusiv PHP, Python, Node.js și Ruby, permițându-vă să dezvoltați și să găzduiți aplicații în diverse limbaje de programare. De asemenea, CyberPanel este compatibil cu serverul web LiteSpeed, care oferă performanțe excelente și eficiență în gestionarea resurselor.

Alegerea unui VDS de la DataPark pentru a găzdui pagina dvs. web aduce numeroase beneficii, precum performanță îmbunătățită, flexibilitate, securitate și izolare. În plus, panoul de control CyberPanel oferă o interfață web intuitivă și eficientă pentru gestionarea serverului dvs., facilitând administrarea și optimizarea site-ului. În ansamblu, un VDS de la DataPark cu panoul de control CyberPanel reprezintă o soluție excelentă pentru orice afacere care își dorește să crească și să se dezvolte în mediul online.

Migrarea de la server fizic la DataPark VDS: Beneficii și oportunități

În era tehnologiei moderne, companiile și organizațiile se confruntă cu provocări legate de gestionarea resurselor IT și de a menține infrastructurile în condiții optime. O abordare inovatoare în acest domeniu este migrația de la servere fizice la soluții virtuale, precum VDS (Virtual Dedicated Server) în DataPark. În acest articol, vom explora beneficiile migrării unui server fizic la un VDS în cadrul DataPark și cum această transformare poate sprijini afacerea dumneavoastră.

1. Economisirea resurselor și a costurilor

Una dintre cele mai mari avantaje ale migrării la VDS în DataPark este economisirea resurselor și a costurilor. Serverele fizice necesită spațiu, energie electrică și răcire, ceea ce poate crește semnificativ cheltuielile operaționale. Prin utilizarea unui VDS în DataPark, aceste costuri sunt reduse considerabil, deoarece infrastructura este găzduită și administrată de către furnizorul de servicii. Acest lucru permite companiilor să se concentreze pe dezvoltarea afacerii, în loc să aloce resurse și timp pentru gestionarea serverelor fizice.

2. Flexibilitate și scalabilitate

VDS-urile oferă un nivel înalt de flexibilitate și scalabilitate, permițând companiilor să se adapteze rapid la nevoile lor în schimbare. În cadrul DataPark, puteți alege resursele de care aveți nevoie, cum ar fi procesorul, memoria RAM și spațiul de stocare, și le puteți ajusta în funcție de cerințele afacerii. Acest lucru înseamnă că puteți crește sau reduce resursele alocate fără a fi nevoie să investiți în hardware suplimentar sau să vă preocupați de limitările impuse de serverele fizice.

3. Fiabilitate și disponibilitate ridicată

DataPark oferă o infrastructură robustă și redundanță la nivel de sistem, asigurând astfel fiabilitatea și disponibilitatea serviciilor. În cazul serverelor fizice, orice problemă hardware poate duce la întreruperi sau indisponibilitate a serviciilor. Prin utilizarea unui VDS în DataPark, riscul de întreruperi este redus semnificativ, deoarece serverele virtuale sunt protejate de redundanță și de backup-uri regulate. Acest lucru asigură continuitatea operațiunilor și minimizarea timpilor de nefuncționare.

4. Securitate sporită

Migrarea la VDS în DataPark aduce și beneficii în ceea ce privește securitatea datelor și a infrastructurii. DataPark oferă măsuri de securitate avansate, cum ar fi criptarea datelor, firewall-uri și monitorizarea permanentă a sistemelor, pentru a proteja serverele virtuale împotriva amenințărilor cibernetice și a accesului neautorizat. În plus, VDS-urile sunt izolate unele de altele, ceea ce înseamnă că o problemă într-un server virtual nu va afecta celelalte servere din cadrul DataPark. Această separare aduce un nivel suplimentar de securitate și stabilitate infrastructurii.

5. Simplificarea administrării

Migrând de la un server fizic la un VDS în DataPark, gestionarea infrastructurii IT devine mult mai simplă. Furnizorul de servicii se ocupă de aspectele tehnice, cum ar fi întreținerea hardware-ului, actualizările de sistem și monitorizarea performanțelor, permițând echipei dumneavoastră IT să se concentreze pe aspectele strategice și pe dezvoltarea afacerii. În plus, instrumentele de administrare oferite de DataPark permit monitorizarea și gestionarea eficientă a resurselor și a serviciilor.

6. Sprijin tehnic de specialitate

Un alt beneficiu important al migrării la VDS în DataPark este accesul la suport tehnic specializat. Echipa de suport DataPark este formată din experți în domeniul tehnologiei informației, care pot ajuta la rezolvarea problemelor și la optimizarea performanțelor serverului virtual. Acest lucru asigură o experiență fără probleme și un nivel ridicat de satisfacție pentru utilizatorii finali.

Concluzie

Migrarea de la servere fizice la VDS în DataPark aduce o serie de beneficii semnificative pentru companii, inclusiv economisirea resurselor și a costurilor, flexibilitate și scalabilitate, fiabilitate și disponibilitate ridicată, securitate sporită, simplificarea administrării și sprijin tehnic de specialitate. Aceste avantaje fac ca VDS în DataPark să fie o soluție atractivă și eficientă pentru gestionarea infrastructurii IT și pentru susținerea dezvoltării afacerilor într-un mediu tehnologic în continuă evoluție.

Colocarea în DataPark: beneficii și avantaje

Colocarea este o soluție de găzduire a datelor care permite organizațiilor să își plaseze serverele și echipamentele de calcul într-o facilitate de date de înaltă calitate. Astfel, organizațiile pot beneficia de acces la resurse de procesare puternice, precum și de o infrastructură de date de înaltă calitate, fără a fi nevoite să investească în propriile facilități de date.

Un exemplu de facilitate de date care oferă colocare este DataPark din Iași. DataPark oferă organizațiilor acces la o gamă largă de servicii de colocare, inclusiv găzduire de servere și echipamente, precum și conectivitate de înaltă calitate și suport tehnic profesionist.

Unul dintre avantajele colocării în cadrul DataPark este conexiunea redundanță la internet. Aceasta înseamnă că DataPark are mai multe conexiuni la internet, astfel încât dacă una dintre acestea se întrerupe, celelalte pot prelua traficul, asigurând o conexiune continuă la internet pentru organizațiile care găzduiesc serverele lor în facilitatea noastră.

De asemenea, DataPark are un generator diesel care poate prelua încărcătura în cazul unei întreruperi a alimentării cu energie electrică. Acest lucru asigură protecția împotriva întreruperilor de energie electrică și menține funcționarea continuă a echipamentelor de calcul și a sistemelor de date pentru organizațiile care își găzduiesc serverele în facilitatea noastră.

În plus, colocarea în DataPark din Iași poate oferi organizațiilor avantaje suplimentare, cum ar fi economii de costuri și flexibilitate în gestionarea resurselor de date. Organizațiile care aleg să își găzduiască serverele în facilitățile noastre nu sunt nevoite să investească în propriile facilități de date sau în echipamente de răcire și alimentare cu energie electrică. Acest lucru poate ajuta organizațiile să economisească bani și să își aloce resursele în alte domenii ale afacerilor lor.

Bunele practici pentru protejarea împotriva virusilor informatici

Protejarea împotriva virusilor informatici este esențială pentru orice organizație care dorește să își protejeze sistemele informatice și datele sensibile. Virusii informatici sunt programe malițioase care pot afecta serios performanța sistemelor și pot compromite securitatea datelor. De aceea, este important să se adopte bunelor practici în protejarea împotriva acestor amenințări.

Una dintre cele mai importante actiuni în protejarea împotriva virusilor informatici este implementarea unui software de securitate adecvat. Acest tip de software poate detecta și bloca virusii informatici înainte ca aceștia să poată afecta sistemele. Este important să se aibă în vedere că virusii informatici evoluează rapid, astfel încât software-ul de securitate trebuie să fie actualizat constant pentru a se menține eficient.

O altă bună practică în protejarea împotriva virusilor informatici este formarea angajaților. Mulți virusi informatici sunt răspândiți prin intermediul e-mailurilor sau al altor forme de comunicare electronică. Prin educarea angajaților cu privire la cum să recunoască și să evite astfel de amenințări, organizația poate reduce riscul de a fi infectată cu un virus informatic.

De asemenea, este important să se facă copii de rezervă ale datelor importante. Dacă sistemele informatice sunt compromise de un virus informatic, copiile de rezervă pot ajuta la recuperarea rapidă a datelor și la minimizarea pierderilor. Copiile de rezervă trebuie să fie stocate în locații sigure și să fie actualizate frecvent pentru a se asigura că sunt relevante.

În general, adopțarea bunelor practici în protejarea împotriva virusilor informatici este esențială pentru orice organizație care dorește să își protejeze sistemele informatice și datele sensibile. Prin implementarea unui software de securitate adecvat, formarea angajaților și realizarea de copii de rezervă ale datelor, organizațiile pot reduce riscul de a fi afectate de virus

S.C. XTEK Invest S.R.L.

Str. Mihail Kogalniceanu nr. 1; Miroslava, Iași, 707305

RO21789595 | J22/1534/2007

RO05INGB0000999900974992 - ING Bank

Copyright 2022 DataPark - SC XTEK Invest SRL ©  Toate drepturile sunt rezervate.

anpc-sal
anpc-sol